Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Voihan olkapää!

Deadlineen 51 päivää. 

Kaiken tulisi olla tässä vaiheessa kunnossa. No, hieman viime tippaan jää mm. passin hankkiminen, sillä seuraavat vapaat ajat passinhakuun menivät kuukauden päähän ja siitä on enää kaksi viikkoa lähtöön aikaa.

Pyörä pitää tuunata vielä olosuhteisiin sopivaksi eli eturattaat kolmilehtiseksi ja juomapullotelineet yms. pitkän matkan moodiin. Tavoite on siis koko ajan lähempänä ihan konkreettisina toimenpiteinä itse harjoittelun lisäksi.

Käytännön asioita siis riittää vielä tässä harjoittelun ohessakin, mutta suurin huoleenaihe on viime päivinä oireillut oikea olkapää. Olen tässä leiskutellut pitkin projektia, että koko liikuntahistorian aikana ei ole rasitusvammoja eikä loukkaantumisia ollut. Uskon, että yhtenä syynä tähän on kuntoutuksellinen näkemys sekä monipuolisen harjoittelun ideologia, joka ohjaa harjoitteluani.

Ruostunut teräsmies.

Olkapää on oireillut nyt viikon verran ja olen joutunut keventämään esimerkiksi uintitreeneissä rasitusta ja uintimatkoja.
Olkapään problematiikka pitää nyt diagnosoida ja tehdä pikainen kuntoutussuunnitelma, jotta päästään Lanzarotella lähtöviivoille.

Omaa diagnoosia olen hieman jo tehnyt ja vaikuttaa hieman siltä, että olkavarren sisäkiertäjät mukaanluettuna rintalihakset ovat sen verran kireällä (uinnista), että olkaluun pää on työntynyt etukapselia vasten. Tämä pitää kiertäjäkalvosimen lihaksia olkaluun takapuolella kokoajan venytyksessä ja siitähän ne eivät tykkää.

Pientä kivaa jännityksen tuntua siis on vielä näin viimeisillä viikoilla ilmassa :)

Tälläisilla uutisilla tänään valmistaudutaan illan juoksulenkille ja pääsiäisen runsastuntisiin harjoituksiin.

T: Lasse

1 kommentti:

  1. Onpa surkea juttu. Toivotaan, että saat olkapään kuntoon. Vammoja on vaikea estää, mutta toivottavasti sulla on lähipiirissä joku huippuosaaja. Itselle on onneksi sellainen siunaantunut. Ei ne vammat ole siihen loppuneet, mutta ainakin saa aina kuulla että mitä on tehnyt väärin :D

    VastaaPoista