Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

tiistai 9. huhtikuuta 2013

38 päivää viivalle.

Lepopäivän riemuja..

Tänään oli treeneistä lepopäivä. Harvinaista herkkua olla kotona ja viettää vapaa-iltaa. Yleensä lepopäivät harjoituksista ajoittuvat koulutuspäiville, jolloin iltaisin ollaan työn äärellä. Tänään ehti siis pitää yllä sosiaalisia kontakteja kyläilemällä ja soittelemalla sekä vierailemalla kirjastossa.

Nyt tiistaista lauantaihin pidän harjoittelun suhteen kevyempää jaksoa, sillä takana on viime ja edellisen viikon tiukat treenirupeamat. Pääsiäisen aikaan tulikin hyviä treenejä ja pääsiäisviikolle kertyikin harjoitustunteja noin 17 h. Viime viikolla jäätiin noista lukemista, mutta muutamia hyviä, laadukkaita harjoitteita mahtui mukaan.

Viimeiset 4 harjoitusviikkoa..

Jäljellä on siis enää 4 harjoitusviikkoa. Niin se vain lähenee :) Tulossa on jokaisella viikolla pari-kolme pitkää harjoitusta sekä juosten, että pyöräillen.
Tavoitteena on saada tehtyä myös yksi puolimatkan triathlon -harjoitus. Lajit pitää hoitaa olosuhteista johtuen siten, että aloitus pyörällä, sitten juosten ja uimahalliin uimaan. Teho-alueiden suhteen pk-vk -alueen tuntumassa, jotta kokonaisrasitus pysyy aisoissa ja kuitenkin saadaan lajinomaisuutta myöskin mukaan.

Missä mennään?

Harvase päivä kysytään, että olenko tavoitteessa tällä hetkellä. Omasta mielestäni olen ihan hyvässä aikataulussa ja toki jos tässä vaiheessa voisi projektia arvioida kokonaisuutena, niin puoli vuotta treeniaikaa tekisi todella hyvää. Olen kuitenkin arviolta siinä kunnossa, kun viime kesänä oletin nyt olevan. Lajien suhteen tilanne on seuraava:

Uinti

Uinti on tällä hetkellä lajeista ainut, jonka suhteen ei ole tavoitteita parantaa enää suorituskykyä. Olkapää kertoo edelleen olemassaolostaan. Olen nyt vähentänyt uintitreenejä ja vastaavasti pitänyt huolta lihastasapainosta kuminauha harjoitteilla sekä liikkuvuusharjoitteilla.

Avovesiuinneista haaveillessa...


Pyöräily

Viime viikonlopun 100 km pyöräilylenkki triathlonpyörällä lupaili ihan hyvää. Vaikka kyseessä olikin maltillinen pk -harjoitus, niin tuntuma on sellainen, että pyörään saa vielä lisää potkua viimeisinäkin viikkoina. Harjoitusrullat on saatu heitettyä jo kesäteloille ja maantiekausi avattua. Nyt satulaan totuttelua ja rasituksensietokykyä peliin.

Viime vuonna ensimmäinen Sangin tempo (10km) tuli ajettua 9.5. Lunta oli vielä paikoin ojan pohjalla. Ehtisikö ennen Lanzarotea käydä testaamassa kuntoa sangintiellä?


Juoksu

Juoksun osalta olen tehnyt nyt useita yli 20 km lenkkejä. Alkutalvesta juoksin yhden ylipitkän eli 50 km maastojuoksun sekä pääsiäisen aikana 40 km treenin Syötteen maastoissa. Pitkien treenien suhteen olen luottavainen, tosin tällä aikataululla en ole keskittynyt juoksuvauhtien parantamiseen vaan kestävyyteen.

Summasummarum..

Pössis on aivan hyvä. Aikatavoitteen suhteen pitää olla maltillinen. Tässä treenikauden aikana olen paljon pohtinut lopullista aikatavoitetta ja yleensäkin sitä, onko järkevä asettaa minkaanlaista aikatavoitetta? Olen huomannut pisimmillä lenkeillä, että itse-asiassa treeneistä nauttii paljon enemmän kun keskittyy rentouteen ja fiilikseen. Olenkin osittain luopunut aikatavoitteesta, sillä mikäli tämä jää ainoaksi täyden matkan kisaksi, niin en halua pilata sen tunnelmaa kiirehtimällä. Tämän ajattelun vahvistaminen on tuonut myös harjoitteluun paljon rentoutta lisää. Ja yllättäen kehitystäkin :)

Treeniterveisin,

Lasse2 kommenttia:

 1. Moro Lasse!
  Olen itse suunnittelemassa täksi kesäksi ensimmäistä puolimatkaani ja blogisi on erinomaisen mielenkiintoinen! Lykkyä Lanzarotelle!

  VastaaPoista
 2. Moro!

  Mahtava juttu! Onnittelut upeasta haasteesta. Puolimatka on jo kova suoritus, joten siinä riittää tekemistä. Mutta, nousujohteista harjoittelua ja malttia, niin matka taittuu mukavasti.

  Kiitos. Innolla jo odotetaan Lanzarotea ja tänään tehtiin muuten Lanzaa varten puolimatkan harjoitus. Siitä huomenissa blogissa lisää.

  Tsemppiä treeneihin ja onnea tulevalle puolimatkalle!

  T: Lasse

  VastaaPoista