Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kuntoutusta, fillarointia ja juoksua.

Lämmin lokakuu on tarjoillut upeita treenikelejä. Varsinkin aamut ovat olleen uskomattoman upeita ja onnekseni olen päässyt hyödyntämään ruskaisia ja sumuisia aamu-auringonpaisteita treenien merkeissä. Vaikka blogiin treenejä ei ole ehtinyt pariin viikkoon aktiivisesti näpytellä, niin kevyempi treenijakso on mahdollistanut muuta mukavaa puuhaa. Työn alla on kaksi kirjaprojektia, josta toinen painottuu keskivartalon harjoittamiseen ja toinen enemmän psyykkiseen valmennukseen elämäntapamuutoksen näkökulmasta. Kevyet harjoitukset ovat toimineet ideamoottoreina kirjaprojekteja varten :)

Alkuviikon aamu-aurinkoa maastopyöräilyn merkeissä. Komeat usva-aamut ovat houkutelleet maastoon.

Kuntoutusta...


Olkapään kuntoutus etenee aikataulussaan ja edelleen voi koputtaa puuta sen suhteen, ettei takapakkeja ole tullut. Fysioterapiassakin pidetään nyt hieman taukoa, sillä liikeradat ovat ns. auki ja liikkeen hallinta palannut sille mallille, että voin omatoimisesti alkaa toteuttamaan nousujohteista treeniä.

Kuntosalilla olen tehnyt pari kertaa viikossa etupäässä jalkojen ja keskivartalon lihaskestävyyttä liikepari -tyyppisesti ja tällä viikolla ensimmäistä kertaa laitteissa myös hartia -ja ylävartaloliikkeitä. Pikku hiljaa alkaa olkapää kestämään painetta, vetoa ja kuormitusta ylipäätänsä.

Aerobista pohjaa..


Lenkeillä olen pyrkinyt pääsääntöisesti tekemään matalatehoisia harjoitteita, sekä kerran tai max. kaksi kertaa viikossa vauhtikestävyysharjoittelua joko maastopyörällä tai juoksemalla.
Sykkeet olen aerobisissa harjoitteissa tiputtanut todella alas, noin 60 - 65 % maksimista. Tänä vuonna ajattelin tehdä huomattavasti enemmän peruskestävyys -ja huoltoharjoitteita matalilla kuormilla, jotta peruskunto alkaa rakentumaan taas varmasti kestävälle pohjalle.
Tehojen laskeminen on itse-asiassa tuntunut todella hyvällä ja kroppa on ottanut myös vauhtikestävyysharjoittelun todella hyvin vastaan.

PK -harjoitukset olen toteuttanut tässä vaiheessa 45 - 90 minuutin mittaisina. Ideana on ollut se, että jalkojen tukilihaksisto ja muut rakenteet saisivat myös harjoituskauden mittaan aikaa sopeutua kasvavaan treenikuormaan. Olkapään kuntoutus ja jalkojen kuormituksen lisääminen menevät itse-asiassa aika käsi kädessä tällä hetkellä.
Tämän kauden teemana onkin vahvistaa tukilihaksistoa ja keskittyä myös liikkeen hallintaan sekä matalilla -että kovilla kuormituksilla. Tekniikka onkin siis ensisijainen tarkkailun kohde tulevan kauden aikana.

Tulevia tapahtumia...

Treenikauden selkein päätavoite on Joroisen puolimatka heinäkuussa. Koska sinne on vielä rutosti aikaa, niin täytyyhän sitä olla matkan varrelle tapahtumia kalenterissa. Tapahtumien osalta ajattelin mennä tänä vuonna vähemmän systemaattisesti ja osallistua tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan erilaisiin tapahtumiin. Kiikarissa on jo ainakin marraskuussa kotikulmilla järjestettävä
NUTS Köykkyri Pre-Xmas Uphill Race 30.11. 2013 
https://www.facebook.com/events/194675744036822/ sekä toukokuussa Kuusamon karhunkierroksellä järjestettävä ultrajuoksu -tapahtuma: https://www.facebook.com/events/145350615675736/?fref=ts
Näiden lisäksi erilaisia hiihto, juoksu ja seikkailu -tyyppisiä tapahtumia täytyy pitää kiikarissa sopivina välietappeina.

Tänään jatketaan taas Maximal -sarjan merkeissä TV:ssä. Tämän ja ensi viikon jaksoissa nähdään päähenkilönä Lauri, jonka selkäongelmat meinasivat kaataa nuoren miehen petipotilaaksi, mutta oikealla harjoittelulla ja ruokavaliolla pyrimme saamaan Laurin nauttimaan taas liikunnasta. SubTV:llä siis tänään klo 19.30 ja myöhemmin sarjat Katsomossa: http://www.katsomo.fi/?progId=234911

Ajankohtaisia jännityksenaiheita ovat tietenkin myös Baba Lybeckin suorituminen ensimmäisestä Teräsmieskisasta tänään Barcelonassa sekä viikon päästä kisattava Ironman Hawaii, jossa jännitetään Kai Söderdahlin kamppailua ikäluokkansa maailmanmestaruudesta. Jännää!!

Tsemppiä treeneihin ja tulevaan viikkoon!

T: Lasse

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Samasta vammasta tässä yritän toipua.Mutta sillä erolla että leikkauksesta on nyt 6 viikkoa.Eli mielenkiinnolla luen tätä sun kuntoutumista.Ja toiveena on että tästä toipuu ennalleen ja pystyy jatkamaan kaikkia harrastuksiaan.Ei muuta kuin tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Sinulla taisi olla astetta vakavampi vamma, kun leikattiin? Kuinka leikkauksen jälkeen on kuntoutuminen lähtenyt käyntiin?
   Tsemppiä ja ahkeria kuminauhajumppia.

   T: Lasse

   Poista
  2. Hei!
   Kyllä kyseessä on 4 asteen vamma. 6 päivää onnettomuuden jälkeen pääsin leikkaukseen.3 viikkoa oli kantoside ja sinä aikana sallittiin heiluriliikkeet.Seuraavan 3 viikon aikana passiiviset vaakanostot.Ja nyt kun 6 viikkoa mennyt niin vapaat liikkeet sallittuja.Eli nyt niitä liikeratoja ensin auki ja sitten voimaa.Paljon olen tehnyt pitkiä kävelylenkkejä ja kuntopyörällä polkeminen on onnistunut.Maltillisesti olen yrittänyt edetä.Kipulääkkeitä menee edelleen ja nyt taas enemmän kun yrittää tuota kättä saada liikkeelle.Muutaman hölkkälenkin olen jo tehnyt.Kyllä tämä kärsivällisyyttä vaatii.
   T Aila

   Poista