Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kohti Karhunkierroksen ultrajuoksua.

Ultra lähestyy

Vajaa viikko aikaa Nuts Karhunkierrokselle. 53 kilometriä lunta ja loskaa tiedossa, joten helpolla ei todennäköisesti päästä. Korkeuserojakin on luvassa.

Viime viikkojen treenit ovat tähdänneet hyvin pitkälle Karhunkierroksen juoksuun, sillä onhan se koetuksena aikamoinen. Isompia tavoitteita maaliin pääsyn lisäksi ei ole, mutta jos alle 7 tunnin pääsen, niin varmasti voi olla tyytyväinen. Aikarajahan on 10 tuntia, josta pitänee kyllä selvitä ihan kohtuudella.

Karhunkierroksen reittikartta. Isot rispektit tosi ultraajille, jotka aikovat juosta 160 km.

Viimeisinä valmistautumistreeneinä tein maastossa puolipitkän juoksun 20 km ala -pk:ta ja siihen 2 km puolimaratonin kisavauhtista päälle. Itsellä kyseinen harjoitus toimii hyvänä avaavana harjoituksena, varsinkin kun malttaa pitää vauhdin kurissa. Parin huilipäivän jälkeen jalkojen ravistelua 6 x 1 km reippailla vedoilla ja huomenna hierontaa päälle.

Ironman 2015 projekti etenee muutoin ihan suunnitelman mukaan. Kun aikaa on vielä niin paljon, voi tässä vaiheessa ottaa hieman rennommin lajivalikoiman suhteen ja silti viedä täydenmatkan ominaisuuksia  eteenpäin. Karhunkierroksen jälkeen on tarkoitus pitää 4 - 5 viikon mittainen voimapainotteinen jakso. Fillarilla lajivoimaa sekä puntilla jerkkua reisiin. Sen jälkeen alkaa valmistautumisjakso Joroisille, joka onkin kesän ainut "puolivakavasti" otettava triathlonkisa meikäläisen kalenterissa.
Kuten aiemmin mainittua, tämä kesä edistetään meneillään olevaa projektia ja kisat täydentävät muutoin harjoituskalenteria sekä tietenkin myös kokemusta :)

Mukavaa äitienpäivää ja tsemppiä treeneihin!

T: Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti