Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

tiistai 25. joulukuuta 2012

Rullilla, rullilla ja rullilla!

Joulupäivä on pian jo ehtoo puolella ja kinkkumaniasta on selvitty säikähdyksellä. Kai sitä ihminen vahingosta viisastuu ja joka vuosi ei tarvitse syödä itseään turvoksiin joulun aikana.

Pakkasta paossa..

Perinteiseen tapaan joulu on ollut pakkasten aikaa. Niin myös tänä vuonna. Onneksi viime jouluna tuli perheeseen harjoitusrullat. Niille on ollutkin tänä syksynä ja varsinkin nyt joulun aikana käyttöä. Kyllä on trainerin laakereita varmasti tympässyt, kun Cannondale on antanut niille kyytiä.

Viime viikon treenit saatiin kohtuudella purkkiin ja edelliseen postaukseen liittyen täydennystä viikko treeneihin tuli seuraavasti:

Lauantai
aamu: Uinti
Ilta: Rullilla PK:ta 1h 20 minuuttia. Poljinnopeus (kadenssi) k.a. 85 kierrosta /min ja maksimit 105 kierrosta/ min. Keskisyke oli 116 ja maksimit 130. Leppoista meininkiä siis :)

Rullat tulivat tutuksi joulun pakkaspyhinä. Psyykkistä helpotusta treeneihiin hain mm. YouTubesta.


Sunnuntai
Juoksu:(viikon pitkä) 2h 5 min
Ouluhallissa juoksua pk -alueella. Lenkkiseurana oli eräs 60 -vuotias herrasmies, joka liittyi matkaan lenkin alkuvaiheessa. Lenkki menikin rupatellessa niitä näitä. Siinä ehdittiin käydä läpi molempien valmennusfilosofiat ja tavoitteet. Hyvä lenkki sekä fyysisesti, että henkisesti. Lenkin tavoitteena oli pitää yllä hyvää juoksutekniikkaa ja ajatukset kiinnittyivätkin mahdollisimman taloudelliseen juoksuun muun juttelun ohessa. Ja tekniikka pysyi hyvänä loppuun saakka.
Keskisyke: 128

Maanantai eli jouluaatto
Kolmen tiukemman treenipäivän jälkeen vuorossa oli kevyt päivä. Kinkun sulatusta vauhditin 50 minuutin rullatreenillä. Saldona:
Kesto: 50 min
Kadenssi: k.a: 80 kierrosta /min
Keskisyke: 101
Maksimisyke: 116
 
Joulupukki  muisti uusilla päällysrenkailla, joille varmasti on käyttöä. Pukki oli valinnut käsintehdyt saksalaiset testivoittajat :)


Tiistai
Aamu: Pakkasen ollessa edelleen yli -20 astetta päädyin sisätreeniin. Yllättäen oltiin aamupalan jälkeen taas satulan päällä ja läppärillevauhdittajaksi löytyi Lanzaroten Ironman -kooste keväältä 2012 sekä tuttuun tapaan Filosofia ja systeemiajattelun -videotallenteet. Yhteenvetona:
Kesto: 2 h, josta 30 min kadenssilla 80, seuraavat 30 minuuttia kadenssilla 85 - 90, seuraavat 30 minuuttia kadenssilla 80 ja viimeiset 30 minuuttia kadenssilla 90.
Keskikadenssi: 85 kierrosta / minuutissa

Ilta: Illan ratoksi tempaisin kotistudiolla läskit lihoiksi -lihaskuntotreenin. Lihaskuntotreeni sisälsi tutut osiot, eli;

Alkulämmittely monipuolisesti omalla keholla ja kahvakuulalla 10 minuuttia.

Yhteensä kolme (3) kierrosta:
Kyykky-hypyt
Etunojapunnerrus
Vatsarutistus
Penkiltä-hypyt
Päänyliveto levytangolla
Kylkilankku
Pohjehypyt
Penkkidippi
Lankku tai sivutaivutus kahvakuulalla

Treenin kesto: 48 minuuttia
Fiilis: Tiukkaa vääntöä aamupäivän pyörätreenin jäljiltä. Mietteet on jo Lanzarotella. Mielessä kyllä hiipii ajatus urakan todellisesta luonteesta. Nyt kuntopiiriä 48 minuuttia ja samanlaista settiä tulisi jaksaa ylläpitää Lanzalla 12 tuntia. No, huh huh!

Loppukaneettina voin huomauttaa, että huomattavassa määrin ei läskit vielä lihoiksi muuttuneet, mutta positiivista on se, että jouluruoan aiheuttamaa turvotustakaan ei ole havaittavissa :)

Huomenna jatketaan. Aamulla juoksutreeni matolla ja illaksi uimaan.

Mukavia välipäiviä kaikille!

T: Triathlon tonttu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti