Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

perjantai 28. joulukuuta 2012

Suhteellista kohtuutta..

Keskiviikon tehopäivän jälkeen eilen tein suunnitelman mukaan rauhallisen, pidemmän treenin. Kun pakkaset lauhtuivat, niin valitsin lajiksi hiihdon, sillä siinä saan sykkeet pidettyä alhaalla ja lihaksisto ja muut tukirakenteet saavat huilia ja huoltoa juoksun ja pyöräilyn lomassa.

Vapaata kolmisen tuntia..

Atomicit alle ja lämmintä päälle. Kynnys hiihtolenkille ei ole kovin suuri, kun latu lähtee talvisin noin 10 metrin päästä takaterassilta :)
Tällä kertaa ajoitus aamulenkille oli sopiva, sillä latukoneen valot vilkkuivat suksia jalkoihin laittaessa. Ei siis muuta, kuin latukoneen peesiin ja rasva palamaan :)

Tavoitteena oli tehdä 3 - 4 tunnin harjoitus, huoltavilla sykkeillä (110 - 125). Tavoite täyttyikin niiltä osin, että kolmisen tuntia tuli täyteen. Mieli teki hiihtää pidempäänkin, mutta vanha tuttu, eli "the hankauma" muistutteli olemassa-olostaan. Runsaan pyöräilyharjoittelun ja varsinkin sisällä harjoittelun haittapuolia on se, että määrällisesti suuri määrä harjoittelua aiheuttaa ajoittain pieniä ongelmia, minun tapauksessani hankaumia "haaroihin".

Kohtuullista?

Ladulla näkee monenlaista menijää. Valtaosa eilenkin vastaantulleista sompasivat sivakoitaan sellaisilla sykkeillä, että naamalla olisi lämmittänyt pottukattilankin. Varsinkin vanhemmilla papoilla näyttää olevan taipumusta päästä mahdollisimman pian takaisin autolle.
Turhapa ketään on alkaa arvostelemaan, sillä kullakin on omat tavoitteensa harjoittelussa. Pääasia, että liikuntaa tuottaa iloa ja onnea :)

Välillä sitä lenkillä ajattelee, missä menee harjoittelussa kohtuuden raja. 3 tunnin hiihtolenkki tuntuu monesta kohtuuttomalta, mutta kohtuuspuntari asetti eilisen lenkin kyllä vaaterin kohtuuden puolelle. Hiihtäessäni hiihtostadionilla silmiini pisti noin 5 - 8 -vuotias poika, joka lykki menemään yhdellä kädellä. Toinen käsi näytti olevan takin alla kantositeessä. Intoa silti näytti kaverilla piisaavaan ja taisi olla ainoita vastaantulijoita, joilta irtosi hymy ja tervehdys aina kohdatessamme. Se siitä kohtuuttomuudesta.

Treenin saldo:
Kesto: 3 h
Matka: 35 km
Keskisyke: 118
Maksimisyke: 136

Torstaille ei ollut suunnitelmissa toista harjoitusta, joten illalla olikin aikaa puuhastella perheen kanssa.


Perjantain polskimista

Tänään perjantaina aamu alkoi uintitreeneillä. Luvassa peruskauhomista, sillä takana tälle viikolle lähes 9 tuntia treeniä. Tavoitteena olikin uida noin 3 kilometriä tasavauhtisena, lyhyillä tauoilla.

Treenin toteutus:
Lämmittelyksi 1 km vaparia: 21,5 minuuttia (tuntui nihkeältä kun alla ei lämmittelyitä)
Tauko 2 min.
Perusuintia 1 km vaparia: 21 minuuttia (meni jo hieman helpommin)
Tauko 2 min.
Reipasta uintia 1 km vaparilla: 18 min 57 sek. (kulki jo paremmin, joten lisättiin vauhtia)

Yhteensä 3 km aikaan 1:06:44

Illalla on luvassa jalkojen hierontaa, joten illalla joko huilataan tai tehdään kevyt kuntopiiri ylä -ja keskivartalolle. Huomiselle tulossa lepopäivä, sillä aamusta alkava reissu kestänee iltaan saakka.
Sunnuntaina pitkällä pk:lla joko fillarilla tai yhdistelmä treeninä jatketaan taas harjoituksia.

Ylös, ulos ja lenkille näin juhlapyhien aikaan :)

T: Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti