Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

tiistai 4. joulukuuta 2012

Mentaalista valmentautumista

Parisen viikkoa taas vierähtänyt. Sekaan on mahtunut kaikenlaista fyysistä harjoittelusta mentaaliseen valmentautumiseen. Sanotaanko, että jälkimmäistä hieman enemmän kuin edellistä. Siihen on syynsä.

Kävin parisen viikkoa sitten hakemassa rokotteita Lanzarotea ajatellen. Hepatiitti ykköset hartialihakseen ja 50 euroa köyhempänä kotia. Luulisin, että kannattava sijoitus kuitenkin? Pistoksen jälkeen hartialihas kipeänä 3 päivää. Ei kestänyt ylävartalolla tehdä oikein mitään, sillä arkuus oli sen verran voimakasta. Kevyttä jaloittelua sen jälkeen. Sen jälkeen iski kummallinen ja varsin epämiellyttävä tuliainen rokotteen jälkeen. Erään pyörätreenin jälkeen haaroihin / pakaroihin iski sellaiset haavaumat, että käveleminen tuotti tuskaa. Treenit sai unohtaa. Hengästyttävin spurtti suuntautui lähimpään apteekkiin ja AC3:sta hanuriin. Luulin, että se on mummojen ja pappojen salvaa. Väärässä olin.

Helpotusta vaivoihin, lisää kaasua työrintamalla

Siinä neljättä päivää sivellessä apoteekin apuvoimia pakarapoimujen väliin ajattelin jo, että tässäkö tämä nyt sitten oli. Pelkkä pyörän penkin ajatteleminenkin sai ison pakaralihaksen alaosan oksentamaan. Ei hjuva, ei hjuva. Koitin kyllä treenatakin sen mitä pystyin, mutta kylmänväreet periferiassa pitivät liikkeet ja tehot kurissa.

Meni päivä, meni toinen. Tuli reissu, tuli toinen. Istumista autossa ja reissuissa  minitreenejä. Haavaumat kuitenkin helpottivat ja viikon tauon jälkeen pääsi jo uimaan. Uinti kulkee kyllä ihan kohtalaisesti ja parin- kolmen treenin väliin jääminen ei ainakaan vielä ole hidastanut menoa. Pulahdus altaaseen, vakionopeuden säädin kohdilleen ja 50 kierrosta vaparia tasan 50 minuuttia. Hyvältä vaikuttaa.

Mentaalista valmennusta

Työreissujen lisäksi  ohjelmassa on ollut itsensä kehittämistä koulutuksissa. Meneillään oleva NLP (neuro – linqvist – programming) on tullut hyvään saumaan mätämarraskuun ja parin viime viikon takaiskun jälkeen. Kaikella on tarkoituksensa. Viikonloppuna kolme päivää  mielikuvaharjoittelua, voimavaroja motivaatiota ja kahden kirjan ( joiden deadline painaa päälle) loppuun saattamista. Kiirettä siis on piisannut.

Eilen ja tänään on kuitenkin treenit maistuneet. Eilen kaksi treeniä: Aamulla rullilla 50 minuuttia ja illalla rullilla intervallia ja kuntopiiriä päälle. Tänään tempo –treenit rullilla ja keuhkokapasiteetin puskuroimista. Keuhkorakkuloita tuuletellen tein 25 minuutin lämmittelyn, 2 X 10 minuutin tempotreenin anakynnyksen tuntumassa ja loppuun jäähdyttelyt. Sitten saunaan. 
 
 
 
 
 
Tällä haavaa hyvä pössis treenien suhteen, sillä nyt on saanut kroppa lääkkeensä, huilia ja motivaation vahvistamista.

 Now go big!

 Treeniterveisin,

Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti