Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

tiistai 1. tammikuuta 2013

Hengenahistajalla sata lasissa!

Uusi vuosi, vanhan surma..

 
Uusi vuosi on saanut päivänvalonsa ja mikäpä sen hienompi tapa juhlistaa uuden vuoden alkua kuin treenaamalla :)
 
 
Eilen, menneen vuoden viimeisenä päivänä kävin juoksemassa tuiskussa ja loskassa parin tunnin lenkin. Aurauskalusto miehistöineen taisi olla vielä lomilla, sillä pyörätiet oli valtaosin tukossa. Juokseminen olikin paikoitellen enemmän umpihankijuoksua ja sykkeiden sekä tekniikan kanssa sai olla tarkkana. Vielä meillä tuntuu organisointitaidoissa olevan petraamista, sillä lenkin aikana tuli ainakin 5 aurauskonetta vastaan kauha tai perälana ylhäällä, ajellen jo aurattuja teitä. Hyvähän siinä oli viereisellä pyörätiellä juosta lumikinoksessa ja koukistella lonkkia.
 
Kotia kuitenkin päästiin ja treenin loppusaldo oli:
 
Kesto: 1 h 54 min
Matka: 16 km
Keskivauhti: 7:14 min/km
Kalorit: 1288 kcal
Keskisyke: 125

 
 

Uusi vuosi ja uudet kujeet..

 
Tälle päivälle oli suunnitelmissa kaksi treeniä ja näin päivä myös toteutui. Aamulla lähdin plus -asteista huolimatta hiihtolenkille ja illalla oli vuorossa rullatreenit fillarilla.
 
 
Aamu:
Ladulla ei ollut tungosta tänä aamuna, vaikkakin muutamia hiihtelijöitä vastaan tulikin. Sekä kelillä (+  2 astetta) sekä ajankohdalla taisi olla vaikutusta asiaan.
Kelistä johtuen hiihdin vapaata ja osoittautui hyväksi valinnaksi. Vanhalla lumella luisto oli ihan ok, mutta uusi, kostaempi lumi tuntui olevan nihkeää. Treeni oli tasavauhtinen eikä tarjonnut sen suurempaa draamaa tai yllätyksiä. Perustreenin saldo:
 
Kesto: 2 h
Matka: 23 km
Kalorit: 1323 kcal
Keskisyke: 124 (maksimisyke 144)
 
Treeni tuntui helpolta, vaikka keli olikin aika raskas. 2 tunnin harjoituksen peruskestävyysalueella eivät enää järkytä kovinkaan suuresti tasapainotilaa, joten ne menevät rutiinilla.
 
Ilta:
Illalla oli vuorossa harjoitus rullilla. Lajina siis pyörä. Tai, kuten eräs koulukaverini tuumasi, hengenahistaja. Hänellä ei pyörään ollut kovin suuria mielihyvän tunteita.
 
Tein rullilla niinsanotun "satasen harjoituksen". Satasen harjoituksessa pidetään koko harjoituksen ajan (lukuunottamatta lämmittelyä sekä jäähdyttelyä) pyöritysnopeus eli kadenssi yli 100 kierrosta / minuutissa. Syy siihen on se, että nopealla kierrosnopeudella hermotus pysyy yllä, ja tekniikka nopeilla kierroksilla kehittyy. Kun aamupäivän treeni oli luonteeltaan junnaavaa, niin hyvä pitää huolta hermotuksesta. Se on tärkiää!
 
Treenin toteutus:
15 minuuttia = kadenssi 100, keskisyke 120
15 minuuttia = kadenssi 101, keskisyke 130 (hieman lisää vastusta)
15 minuttia = kadenssi 102, keskisyke 140 (hieman lisää vastusta)
15 minuuttia = kadenssi 102, keskisyke 145 (hieman lisää vastusta)
5 minuuttia kevyttä loppujäähdyttelyä ja saunaan.
 
Yhteenveto:
 
Kesto: 65 minuuttia
Keskikadenssi: 100 kierrosta / minuutissa
Kalorit: 787 kcal
Keskisyke: 132
Maksimisyke: 145

 
 
Loppuun vielä amatöörimäistä kuvaa illan treenistä. Toivottavasti toimii :)
 
 


Treenirikasta alkanutta vuotta kaikille!

T: Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti