Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

maanantai 14. tammikuuta 2013

Lantion lannistusta.

Viime viikolla vietin suunniteltua palauttavaa jaksoa. Harjoitustunteja kertyi ainoastaan 6 ja sen huomasi sunnuntain harjoituksessa: Alle 1h 15 minuuttia hiihtoa vapaalla ja päälle 1h 5 minuuttia juoksua. Molemmat aerobisen kynnyksen tuntumassa. Molemmat lajit kulkivat hyvin, joten palauttava jakso tuli tarpeeseen. Kyllä niitä kannattaa pitää.

Takaisin työn ääreen..

Tällä viikolla on tarkoituksena harjoitella arkipäivät tehokkaasti. Viikonloppuna on luvassa koulutusta, joten lauantai ja sunnuntai menee palautteluiden merkeissä.

Maanantaille tuttuun tyyliin oltiin taas Markon Prässissä. Tänään rikottiin tuttua kaavaa siten, että jokaisen liikkeen loppuun tehtiin 10 sekuntia hermottavaa. Käytännössä siis ensin noin 25 - 30 sekuntia perinteiseen malliin vääntämistä ja loppuun nopeille lihas- ja hitaille aivosoluille lisävirtaa. Kroppa ihmeissään.

Ja sitten sitä lantion lannistusta..

Vaikka tällä kertaa treeneissä lisättiin voimantuotto nopeutta, oli nopeuden edellytyksenä puhdas suoritustekniikka. Esimerkiksi etunojapunnerruksissa pidettiin huolta, ettei sarjan viimeisillä hermottavilla lantio päässyt notkahtamaan. Siis lantio ei päässyt lannistumaan. Mies lannistui, lantio ei.

Tällä kertaa sykkeet saatiin taas korkealle. Harjoituksen maksimisyke oli 172 eli maitohappopuskurit joutuivat ylitöihin. Harjoitus sisälsi tehokkaan lihaskunto-osuuden lisäksi tuttuun tapaan kiihdytyksiä sekä juosten, pika-askelluksin, että kanta-pakara kiihdytyksin.

Jäämme odottamaan viivästynyttä lihasarkuutta, kalsiumin pakoa lihassoluista ja nesteiden koti-ikävää lihaskalvoille. Aamulla simmarit vyötärölle ja altaalle.

Sporttisin terveisin,

Lasse

3 kommenttia:

  1. Hei Lasse,

    hyvää ja mielenkiintoista tekstiä täällä sun blogissa. Sulla kisat lähenee, joten on varmasti muutakin tekemistä kuin kirjoitella, mutta olisi mukava lukea lisää levosta, varsinkin siitä mitä nimitit "aktiiviseksi levoksi".
    Suunnitelmissa on pieni pitkän matkan suoritus kesälle 2013 ja nyt koitan imeskellä kaikkea hyvää tietoa mitä aiheesta löytyy. Treenimääriä ja tehoja on netti näköjään pullollaan, mutta hyvää käytännön tietoa siitä, mitä sitten oikeasti arjessa tehdään, ei olekaan niin hirveästi.

    VastaaPoista
  2. Hei Anni,

    Kiitos kommentistasi ja vinkistäsi. Kirjoitan seuraavan postauksen aktiivisesta levosta ja huoltavasta harjoittelusta.

    Onnea rohkealle tavoitteelle ja tsemppiä treeneihin!

    T: Lasse

    VastaaPoista
  3. Vau, siellähän on heti pitkä teksti aiheesta. Syvennynpä lukemaan. Onnea sullekin tuohon Ironman-koitokseen!

    VastaaPoista