Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Röhä!

Tj 18


Viikot ja päivät senkun vyöryy eteenpäin. Viime viikon loppupuoli meni treenien osalta hiljaisemmalla rintamalla, sillä torstaista lauantai-iltaan meni reissun päällä ja työn merkeissä. Minitreeneillä pidettiin aktiivisuutta yllä. Sunnuntaina vuorossa koti-iskän rooli ja vapaapäivä meni monenlaisten velvoitteiden merkeissä.

Tänään maanantaina oli tarkoitus lähteä heti aamusta tekemään pitkä pyörätreeni. Tarkoituksena oli ajaa 5-7 tunnin treeni. Aamulla edellisenä päivänä ilmaantunut flunssa kuitenkin tuntui pahenneen (varsinkin keuhkojen alueella). Mittasin aamusykkeet, tein lepotestin (Polarin ownIndex -testin, joka on suht hyvä mittari kertomaan yleistilasta), laskin jäljellä olevat aamut ja katsoin sääennusteen. Lopputulemana päätin jättää treenin tekemättä, sillä riski sairastuttaa itsensä tässä vaiheessa olisi hölmöilyä.

Tämä aikahan on tietyllä tavalla ongelmallinen, kun kovien treenijaksojen jälkeen päästetään keho palautumaan, niin vastustuskyky heikentyy. Muistan erään lääkärin sanoneen, että huippu-urheilijan vastustuskyky ennen kisoja voi olla jopa AIDS -potilaan tasolla. Eipä siis ihme, että flunssat pääsee helposti yllättämään. Flunssaa altistavia tekijöitä kun vielä reissutyössä ja lisäksi koulutustyössä, on jokapuolella. Kun osittain huippu-urheilijalle tyypillisiä harjoitustunteja kertyy viikkoon, mutta palautusmisaikaa on 30 - 40 tuntia vähemmän, niin kyllä se kuntoilijan immuniteettiä kovasti horjuttaa.

Tuleva viikko..

Nyt pari päivää kotimaisemissa ja vappupäivänä on taas laukut pakattava ja suunnattava työreissuille kolmeksi päiväksi. Luvassa on harjoituksellisesti kevyt alkuviikko. Sunnuntaille ja maanantaille on tarkoitus tehdä vielä hyvät kehittävät treenit ja sitten alkaa se piinallinen jakso, kun kehittävät harjoitukset on tehty ja 18.päivä korjataan treenivuoden "sato".

Nyt kun on aikaa, niin voi vaikka mallailla kisa-asu kokonaisuutta. Pyörä vaatii vielä viimeiset tuunaukset, sillä viimeiset osat ovat vielä tulossa maailmalla :)

Tsemppiä viikkoon ja treeneihin,

T: Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti