Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Jäätymistä, hyytymistä ja lisää tehoja!

Ajankohtaisia ajatuksia

Tehokkaamman harjoittelun jakso käynnistyi tällä viikolla. Vilkaisu laskuriin, jonka armottomat sekunnit, tunnit ja päivät kertovat lähtölaukauksen lähestyvän. Alle 200 päivää!! Kuulostaa äkikseltään paljolta, mutta mietitäänpä sitä kautta, kuinka paljon olet itse kehittynyt viimeisen 200 päivän aikana? Entä edellisen? Ja sitä edellisen?

Joka päivä on tehtävä kovasti työtä sen eteen, että kuukauden ajanjaksolla saavuttaa edes pieniä mitattavia onnistumisia. Toisaalta, mikäli jätetään pois ne numeraaliset onnistumiset, niin monenlaisia mikkihiiren kokoisia riemuvoittoja mahtuu lähes jokaiseen treeniin. Silti, kokonaisuus kehityy hitaasti. Ja varmasti!

Pökköä pesään!

Viime viikkojen määräharjoittelua on tarkoitus hieman muokata enemmän tehopainotteiseen suuntaan. Vaikka terminologisesti jaksoa kuvaa tehokkuus, on matalatehoisen harjoittelun osuus viikoittain keskimäärin 65 - 75 prosenttia. Elokuusta lokakuulle tein tehollisia harjoitteita keskimäärin yhden tai joillakin harvoilla viikoilla 2 tehoa viikossa. Tästä viikosta eteenpäin tehoja tehdään 2 - 3 kpl viikossa. Tehoharjoituksiin luen anaerobiset tai hermostolliset harjoitteet.

Ja sitten ne viikon treenit..
 
Ma: (teho)kuntopiiri 1h 10 minuuttia. Epämukavuusalueella. Hyytyminen ja motivaatiota näihin treeneihin jatkossa.
Tiistai:
Aamulla: uinti 2 kilometriä (peruskauhomista)
Illalla: Juoksu 1 h (pk)
Keskiviikko: Pyörä (rullilla) 1 h
Torstai:
Aamulla: Uinti 2,5 kilometriä
Illalla: Yhdistelmäharjoitus (rullilla 10 minuutin lämmittely, kuntopiiri, 10 minuuttia rullilla intervallia, kuntopiiri ja loppuun jäähdyttelyä rullilla)
Perjantai: Lihaskunto, Perusvoima
Lauantai:
Aamulla: Uinti n. 2.5 km, josta 1.5 km lajivoimaa ja tehoja tekniikka harjoitteilla.
Illalla: Juoksu 15.5 km
Sunnuntai: Pyörä (pk) 2 h. Toinen tunti harjoituksesta sohjoa vastaan taistellen, samalla yläkroppa niin jäässä, että vaihteiden vaihtaminen tuntui väliin mahdottomalta. Tarkoitus oli tehdä vähintään 3 tunnin harjoitus, mutta ei vaan pystynyt.

Tunnit: 11.5 h
Harjoitukset: 10 kpl
Rasitussuhde: kevyt 70%, raskas 30 %

Ensi viikolla mennään kutakuinkin samoilla tehosuhteilla, lisäten määrää. Kasvatetaan siis kokonaiskuormitusta ennen kevyempää viikkoa.

Treeniterveisin,

Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti