Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

perjantai 17. toukokuuta 2013

Rekisteröitymistä, tankkailua ja kisareittiin tutustumista.


Keskiviikkona oli lepopäivä, sillä keskiviikko ja torstai olivat tankkauspäiviä. Tällöin harjoittelua on syytä keventää ja huolehtia siitä, että tankattava energia varastoituu kehoon. Luvassa oli myös virallista ohjelmaa, sillä rekisteröityminen kisaan saaren toisella puolella on avattu. 

Päätimmekin tehdä autolla kierroksen pyöräilyreitillä ja samalla poiketa rekisteröitymässä kisaan La Santassa. 
Olimme sunnuntaina ajaneet pyörillä reitin ensimmäiset 15 kilometriä, mutta siitä eteenpäin reitti oli tuntematon. Niinpä automatkalla pääsimme tutustumaan nousuihin, jotka ennakkoon ovat aiheuttaneet pelonsekaista hilpeyttä :)

Pyöräilyosuudella on ensimmäiset 5 kilometriä suht tasaista osuutta. Siitä eteenpäin noin 15 kilometriin saakka reitti nousee noin 300 metriä. Heti alussa on siis mahdollisuus ajaa itsensä kisasta ulos, sillä ensimmäinen 15 km on vasta alkulämmittelyä tuleviin nousuihin verrattuna.

Automatkalla reitin raadollisuus kävi selväksi. Vauhdikkaita, osin todella huonokuntoisia (suomessa ei todennäköisesti yhtä huonolla pinnalla ajettaisi kilpaa) laskuja sekä pii-iitkiä nousuja. Reitti lähtee aluksi  itärannalta saaren toiselle puolelle, länsirannalle ja sen jälkeen kohti saaren pohjois-osaa. Pohjoista kohti mennäänkin noin 80 kilometriä, joka on sekä ylämäkeä, että vastatuulta. Paikoitelleen vastatuulen sekä ylämäkien lisäksi silmien korkeudella pöllyävä aavikon hiekka lisää haastetta pyöräilyosuudelle. Sunnuntaina oli muuten La Santassa (pyöräilyreitillä noin 50 km kohdalla) tuuli noin 45 m/s. 

Pyöräily-osuus on raadollinen. Pitkät puuduttavat ylämäet vievät miehestä mehut ja tietää, että palauttavia osuuksia ei reitillä juuri ole. Reitillä tarvitaan sitä suomalaista sisua. Mutta käänteisessä mielessä. Kisassa tarvitaan sisua olla ajamatta liian kovaa.

Eilen torstaina kävimme kuuntelemassa kisainfon. Paikalle oli kokoontunut pää-asiassa kuntoilijoita, 45 eri maasta. Infossa ei mitään yllättävää. Malttia ja varovaisuutta korostettiin. Kuten pitääkin.
Osallistuimme myös urheilijoiden paraatiin, jossa kaikkien maiden urheilijat kulkivat oman maan lippunsa alla. Rumpujen säestämänä ja yleisön hurratessa kuljimme läpi La Santan. Paraatiin osallistuvat urheilijat ottivat osaa arvontaan, jonka palkintona oli uusi Cannondale Slice -triathlonpyörä.
Arpaonni ei suosinut, mutta lähelle meni. 4 numeron päässä olisi ollut minun arpanumero :)

Ready to start...

Kisan starttiin on juuri nyt aikaa alle vuorokausi. Tänään huolletaan pyörät ja käydään viemässä ne lähtöpaille huomista varten. Muuten huilaillaan ja rentoudutaan. Huomisesta on tulossa pitkä päivä.

T: Lasse

3 kommenttia:

  1. Mahtava reissu tulossa! Hengessä mukana! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä kisaan! Ollaan täällä peukut pystyssä suomalaisia kannustaen!

    VastaaPoista
  3. Paljon tsemppiä kisaan!

    VastaaPoista