Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

torstai 11. heinäkuuta 2013

Finntriathlon: Suunnitelman muutos Joroisten triathlon -kisoihin.

Kesä etenee ja vesi alkaa viilenemään. Ainakin tuntuu siltä.

Joroisten teräsmies -kisat lähestyvät. Ilmoittauduin jo alkukeväästä puolimatkalle ja ajattelin tuolloin, että ajankohta voisi olla kohtalaisen hyvä ajatellen Lanzaa ja Tervakävelyä. Viime viikot ovat kuitenkin vahvistaneet, että puolimatkaa varten mies ei ole iskussa. Kaikki lajit kulkee, mutta kestollisesti liian vähän aikaa. Kertoo siitä, että pohjatöitä on pian alettava taas tekemään.

Puolimatkasta Joroisten pikakisaan

Viime kesänä ajattelin päivää ennen Joroisten puolimatkaa, että ensi kesänä olisi kiva runtata pikakisa läpi. Puolimatka on aika raaka matka, varsinkin kun tavoitteena on mahdollisimman hyvä loppuaika ja ennätysten hakeminen. Kun palaan noihin viime vuoden fiiliksiin ja mietin rationaalisesti Joroisia, niin on todellakin järkevä päätös jättää puolimatka väliin ja lähteä pikamatkalle. Pikamatkahan ei tietenkään sekään ole mikään turistireissu, sillä tunnin verran täyttä tykitystä on raaka matka sekin.

Itse fyysisen suorituskyvyn lisäksi päätökseen vaikutti oikean jalan tilanne. Sama koipi, joka otti siipeen jo Lanzalla, on ilmoitellut olemassa-olostaan viime aikoina. Juoksulenkit menevät aivan ok, mutta fillarin jälkeen juoksu on ollut nihkeää. Joroisten jälkeen onkin edessä alaraajat kuntoon -projekti :)

Viime vuonna Joroisten puolimatkan aamu. Deadline ja jännitystä ilmassa :)

Seuran (OTC) harjoituskisasta vauhtia Joroisille

Tulevana lauantaina on tarkoitus tehdä Joroisia varten hyvä harjoitus, sillä tuolloin Oulussa järjestetään OTC:n toimesta triathlon -harjoituskisa. Matkat ovat: uinti 750m, pyörä n. 19 km, juoksu 4.5 km. Siis aika ihanteellinen valmistautuminen seuraavaa viikonloppua varten. Ja pohjan pitäisi olla siinä kunnossa, että palautuminen ja superkompensaatio ehtii tapahtua ennen Joroisia. Toivottavasti.

Tavoitteena on lauantain harjoituskisassa alittaa ainakin viime vuotinen aika. Sinänsä hyvä mittari mittaamaan tämän hetken kuntoa viime vuoden harjoituskauden alkupuoliskoon. Vähän jo jännittää.

Puolimatkan vaihtaminen pikakisaan tuntuu juuri nyt huojentavalta. Oli siis hyvä päätös. Siitäkin huolimatta, että onhan se Joroisten puolimatka aika legendaarinen kisa :)

Tsemppiä ja toivottavasti nähdään treenien ja kisojen merkeissä. Vaikkapa juuri Joroisilla.

T: Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti