Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Treenit ja loman aloitus.


Viime viikolla kevätkauden työt saatiin nippuun ja kohdallani alkoi kesäloma. Tänä kesänä kesäloman suhteen treenirintamalla mennään hieman leppoisimmissa merkeissä, sillä kauden pääkisat on jo ohitettu. Edessä kuitenkin vielä Joroinen, johon vielä katseet suunnataan ja sen jälkeen on tarkoitus pitää tietynlainen ylimenokausi, jolloin sallin itselleni pari viikkoa monipuolista kivaa treenailua. Laakereilla ei kuitenkaan täysin ole tarvetta lepäillä.

Soutaa, huopaa..

Joroisten suhteen ajatukset ovat kaksijakoiset. Toisaalta olisi kiva siellä koittaa vielä tykittää ja luonnollisesti parannella viime vuoden aikaa. Siis omaa ennätystä.
Toisaalta olen nyt harjoitellut selvästi kevyemmin paristakin syystä. Ensimmäisenä on edelleen palautumisen varmistelu Lanzaroten Ironman –kisan sekä Tervareitistön sauvakävelyn jälkeen. Toinen syy on se, että ajattelin tässä vaiheessa pitää hieman kevennettyä jaksoa, jonka jälkeen voin aloittaa täysipainoisen harjoittelun kohti ensi vuoden Kalmarin kisoja.

Tässä on siis käyty pientä henkistä kädenvääntöä sen kanssa, että tähtääkö vielä Joroisille vai ottaako reilusti kevennetyn jakson tulevaa kautta varten. Siinä mielessä hankala vaihe pitää tässä vaiheessa kautta kevennettyä jaksoa, kun hyviä kilpailuja olisi paljon vielä jäljellä.


Lomien treenisuunnitelmaa..

Lomien aikana ajattelin vielä harjoitella Joroisille asti (siis enää puolitoista viikkoa. Hui!) lajinomaisesti ja sen jälkeen alkaa panostamaan huoltoharjoitteisiin sekä monipuolisuuteen, kuitenkaan lajia unohtamatta. Kroppa ja mieli tuntuu tässä vaiheessa kaipaavan pitkiä, huoltavia pk –lenkkejä. Niitä ajattelin tehdä esimerkiksi sauvakävellen suolla. Se kun on loistavaa huoltavaa harjoittelua ja sitä tuli ampumahiihto aikoina paljon harrastettua.

Kisoja tulen varmasti käymään harjoitusluontoisesti Joroisten jälkeenkin, mutta rennommalla aikatavoitteella. Suunnistukset Oulurastien merkeissä ovat mm. Tavoitteena pitää viikoittain kalenterissa.

p.s. tilasin muuten uuden pyörälaukun rosebikes.comista

Hinta noin 200 euroa (+ postikulut) ja sisälsi vanteille omat pussit.

Terveisin,

Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti