Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Palauttavaa suokävelyä.

Eilisen triathlon -harjoituskisan jälkeen kävin iltapuolesta tekemässä palauttavan lenkin.
Ampumahiihto-ajoilta tuttu palauttava harjoitus on suokävely, jota tuli tehtyä usein kisojen jälkeen sekä omina harjoituksinaan peruskestävyysharjoituksena. Peruskestävyysharjoituksissa mukana oli monesti autonrengas  kiinnitettynä vyölaukun ja narun jatkoksi.

Palauttavaa vai kehittävää?

Suolla sekä metsässä kävely on erinomaista harjoittelua, sillä siinä yhdistyy monta asiaa:

  • Pinnallisille lihaksille palauttavaa, aineenvaihduntaa edistävää harjoittelua (kunhan mennään alle aerobisen kynnyksen)
  • Tukilihaksille, kuten nilkan ja lonkan alueen lihaksille kehittävää / vahvistavaa harjoittelua, sillä tukilihakset saavat moniulotteista kuormitusta.
  • Liikkuvuus, etenkin lantion alueella pysyy erittäin hyvin yllä ja jopa kehittyy, kun valitse maaston, jossa lonkan kaikki liikesuunnat ja laajat liikeradat ovat käytössä.
  • Mieli rentoutuu metsässä ja maastossa. Ainakin itselle metsä on paikka, jossa pääsee rentoutumaan ja nautiskelemaan luonnon omista äänimaailmoista.

Suolla. Kun ei käytä hyttysmyrkkyä, niin tietää, että vauhti on sopiva myös palauttavilla lenkeillä :)

Palauttavina harjoituksina pidän rauhallisia, kevyitä 40 - 60 minuutin sauvakävelylenkkejä. Vastuksesta huolehtii pehmyt, epätasainen alusta, joten juoksu-askelia ei näillä lenkeillä juuri tarvita.


Palauttavin terveisin,

Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti