Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

perjantai 3. elokuuta 2012

IRONMAN anatomiaa

Matkoja moneen lähtöön!

Triathlon perustuu kolmen (3) eri lajin (uinti, pyöräily, juoksu) peräkkäisiin suorituksiin. Vaikkakin lajit pysyvät samoina, matkat vaihtelevat aina sprinttimatkoista kuningasmatkoihin.

Tärkeimmät triathlon-matkat ovat:
  • Pikamatka eli sprinttimatka: 750 metriä uintia, 20 kilometriä pyöräilyä ja viisi kilometriä juoksua.
  • Perusmatka eli "varttimatka" eli olympiamatka: 1,5 kilometriä uintia, 40 kilometriä pyöräilyä ja kymmenen kilometriä juoksua.
  • Puolimatka: 1,9 kilometriä uintia, 90 kilometriä pyöräilyä ja 21 kilometriä juoksua.
  • Täysmatka / Teräsmies / IRONMAN-matka: 3,8 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja maraton (42,195 kilometriä) -juoksu.
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Triathlon

IRONMAN on lisensioitu brändi ja vain tietyt, yleensä suurimmat ja suosituimmat kilpailut maailmalla voivat käyttää IRONMAN -nimikettä. Suomesta katsoen lähimmät IRONMAN -kisat ovat naapurimaassamme ruotsissa, jossa järjestetään tänä vuonna ensimmäisen kerran triathlon kilpailut IRONMAN -lisenssin alla.

Lanzaroten IRONMAN -kilpailu on erittäin suosittu ja ensi vuonnakin kilpailuun osallistuu noin 1700 triathleettia. Ehkäpä juuri Lanzaroten haastavat olosuhteet ja karut laavakenttämäiset maisemat saavat ihmiset kokoontumaan ja mittauttamaan fyysisiä ja henkisiä voimavarojaan.

IRONMAN Lanzarote lyhyesti:

Matkat:
Uinti: 3,8 kilometriä avovedessä (1700 muun triathlonistin kanssa)
Pyöräily: 180 kilometriä (pyöräilyreitillä yhteisnousua noin 2500 metriä!)
Juoksu: maraton eli 41,195 kilometriä (lämpötila usein +30 asteen pinnassa)

Muuta: Maksimisuoritusaika on 17 tuntia, jonka jälkeen maali menee kiinni. Koska saari on vanhaa tulivuoren pohjaa ja meri luonnollisesti ympäröi saarta, ovat tuulet usein erittäin voimakkaita. Rannalla lämpötila paahtaa noin +40 asteen voimakkuudella, kun taas ylhäällä pyöräilyreiteillä voi viima olla erittäin kangistava.

Maisemia ja kuvia Lanzaroten kilpailusta voi käydä ihastelemassa: http://www.ironmanlanzarote.com/

Sporttisin terveisin,

Lasse


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti