Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kevyen harjoituspäivän hapotus

Tänään on palauttava päivä. Alkuviikon treeni saldona on:

Maanantaina:
Aamupäivä: Pyöräily 30 min + lihaskuntoharjoitus 1h
Iltapäivällä: Pyöräily 30 minuuttia

Tiistaina:
Aamupäivä: Pyöräily 30 minuuttia + juoksu 20 minuuttia
Iltapäivä: Pyöräily 30 minuuttia + uinti 30 minuuttia

Tehot ovat olleet alkuviikosta kurissa. Kaikissa treeneissä sykkeet ovat olleet peruskestävyystasolla. Pyöräilyssä kuitenkin on tuntunut lievää väsymystä / hapotusta jaloissa, vaikka kevyesti mennäänkin. Tähän luulen löytyvän selityksen siitä, että edellinen lepopäivä on ollut 4 päivää sitten ja vielä merkittävämpi tekijä on se, että parina yönä uni on ollut hieman heikkolaatuista. Poika on protestoinut hampaiden puhkeamisia öisillä itkupyrähdyksillä, joten uni on katkennut useaan otteeseen.

Onkin mielenkiintoista, että nimenomaan unella on merkitys aineenvaihduntaan. Sykemittari ei kerro ”kevyen” harjoituksen todellista kuvaa, sillä yksittäisen lihaksen aineenvaihdunnan tila kun ei täysin korreloi sykemuuttujien kanssa. ”kevytkin” voi hapottaa ja toisena päivänä absoluuttisen kuormittumisen mittarilla kevyt harjoitus on suhteellisesti raskaampi kuin toisena. Tuntemuksen ja kokonaisvaltaisen tilanteen arviointi on siis paikallaan.

Uintikausi avoveden osalta on vielä hyvässä vauhdissa. Vesi oli tiistaina riittävän lämmintä märkäpuku uintiin ja koitetaan vältellä uimahallia niin pitkälle syksyyn kuin mahdollista.


Tänään herätyskello soi aamulla klo 05.00 ja lento pääkaupunkiseudulle, jossa työkuviota ja illalla huoltava liikkuvuuskuntopiiri ennen kotilentoa.

Palauttelevin terveisin,

LasseEi kommentteja:

Lähetä kommentti