Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

maanantai 6. elokuuta 2012

Liian suuri perhoseksi!


Elokuun 1.päivä (2012) starttasi kohdallani maltillinen painonpudotus kohti Lanzarotea. Syy tähän on se, että painoindeksini (BMI = Body mass index) on tällä hetkellä n. 26. Rasvaprosentti (%) sen sijaan on noin 15 %. Olen siis yleisiin suosituksiin nähden aivan hyvässä kuosissa. Nimenomaan yleisiin suosituksiin nähden.

Triathlon koostuu kolmesta lajista, jossa sekä uinnissa, että juoksussa on selkeää hyötyä kevyestä kehonpainosta. Hoikka vartalo pienentää vedenvastusta ja juoksussa jokainen ylimääräinen kilo lisää 10 kilometrillä juoksuaikaa lähes minuutilla. Pyöräilyssä sen sijaan painosta (lihasmassa) voi olla varsinkin lyhyissä tempoajoissa hyötyäkin, mutta pitkillä matkoilla ylimääräinen paino kuluttaa runsaasti energiaa.

Huippu triathlonistin painoindeksi on noin 19 – 21 ja rasvaprosentti miehillä 5 – 7 % paikkeilla. Olen näillä mittareilla siis turhan tuhti triathlonistiksi. Rasva%  huitelee lajiin nähden liian korkealla ja lihasmassa riittäisi SM liigan jääkiekkoilijaksi. Olen siis lähempänä jääkiekkoilijan kehotyyppiä kuin triathlonistin. Lajia en ole kuitenkaan vaihtamassa, joten kehonkoostumuksen viilaaminen on tosiasia.

Vai mitä olet mieltä seuraavista kuvista. Kumpi on todennäköisempi lajinvalinta: triathlon vai kehonrakennus?Ja sitten vähän provoisoivampaa kuvaa :)Tänään olin kuntotestissä Trainer4You Kuntotestiasemalla. Testituloksista ja analyyseistä tarinaa tulossa blogiin lähipäivinä.

Sporttisin terveisin,

Lasse

2 kommenttia:

  1. Nonni pullistelija! Sulle on haaste mun blogissa http://movemeliikuttaa.blogspot.fi/2012/08/kurkistus-sielunelamaan-haasteeseen.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa Taina! Haaste otettu vastaan. Lupaan vastata lähipäivinä haasteeseen :)

      Poista