Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

maanantai 13. toukokuuta 2013

Lanzarote: 5 päivää starttiin.

Perille Lanzarotelle päästiin ehjin nahoin ja pyörätkin tulivat perille :) Tuntuivat olevan kunnossa, liekö ollut pakkaajan vai helläkätisten lentokenttävirkailijoiden ansiota.
Aiemmin hieman kysymysmerkkejä aiheuttanut hiilidioksidi pullokin oli säilynyt laukussa, joten kisaan saadaan mahdollista, mutta ei toivottavaa renkaan täyttöä varten helpotusta.

Valmistautumisharjoituksia..


Sunnuntai 12.5.2013:

Odotuksia madaltava uintitreeni..

Eilen pääsimme tekemään ensimmäiset harjoitukset paikan päällä. Päädyimme uimaan merelle pahimpaan mahdolliseen aikaan (noin klo 14). Tuuli oli suoraan mereltä päin ja aallokko oli sen mukainen. 150 metrin päässä olevalle poijulle ei ollut oikein mitään asiaa. Kysyinkin rantavahdilta, että onko tuuli samanlainen myös aamulla, mutta helpotukseksi sain vastauksen, että tuulen suunta on aamulla sisämaalta päin ja meri on rauhallisempi.

Iltapäivällä kävimme sisäänajamassa pyörä niiden kokoamisen jälkeen ja totesimme, että matkustamisen jälkeen kaikki tuntui olevan kunnossa.

Maanantai 13.5.2013

Maantai-aamuna suunnittelimme menevämme uimaan heti aamusta. Tarkoitus oli suunnata rannalle klo 7:00 ja todeta millainen merenkäynti aamuisin on siihen aikaan kun itse kisan startti tapahtuu.
No, aamutoimet hieman venähtivät ja olimme rannalla noin 7.20. Merellä kävi jo kuhina, sillä innokkaat  paikalle saapuneet triathleetit olivat jorpakossa aaltoja murtamassa. Tuuli oli aamulla reipas, mutta kuten rantavahti oli edellisenä päivän todennut, oli tuuli sisämaan puolelta, joten merellä oli aaltojen osalta rauhallisempaa. Märkäpuvut päälle ja kävimme uimassa noin 1 - 1.5 kilometriä. Uinti tuntui edelliseen päivään nähden hyvältä. Iso taakka tippui hartioilta kun edellisen päivän uintikokeilut eivät antaneet paljon toivoa.

Iltapäivällä kävimme ajamassa fillarilla noin 30 km lenkin. Ajoimme kilpailureitin alkuosuuden, jossa oli noin 5 km matkalla yhteisnousua 200 metriä. Siis reipasta meininkiä. Alamäet tultiin myötätuuleen noin 70 km/h ja ylämäet, no, hieman hitaammin. Kotipuolessa ei ole juurikaan tarvinut pientä eturatasta käyttää, mutta nousuosuuksien suosituimpia vaihteita olivat 1,2 ja 3.

Lämpötila oli lauantaina tullessamme illalla + 28 astetta. Tänään on kuitenkin ollut hieman viileämpi ja luulen että tänään ollaan oltu 24- 25 välissä. Siis ihan siedettävää. Aamulla rannalla oli jopa viileää märkäpukua pukiessa.

Huomenna heräämme ajoissa, sillä aiomme olla uimassa jo klo 7.00. Huomenna huoltojoukkoomme tulee täydennystä, kun Oulusta lentää kaksi huoltajaa lisää jo yhden paikan päällä olevan lisäksi.

Innolla launtaita odottaen,

T: Lasse


2 kommenttia: