Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

maanantai 18. maaliskuuta 2013

60 päivää Lanzalle

Taas paukkuu kympit kalenterissa kohti Lanzaa. 60 aamun päästä seisoskelleen Lanzaroten Puerto Del Carmenin rantahietikolla noin 2000 kanssaveljen -ja siskon kanssa kestävyysurheilijoiden gladiaattoreiden koitosta. Uhh!

Viime viikolla pidin viimeisen kevyen harjoittelujakson eli latausjakson ennen viimeistä viritystä. Edessä on 8 viikkoa määrä/tehollisesti kovimpia harjoitusviikkoja koko projektin aikana. Painopisteet keskittymisen suhteen ovat pyöräilyssä, jossa etenkin ylämäkikunnon viimeistelyt sekä juoksukunnon nostaminen ovat pääteemoina.

Edellisellä harjoitusviikolla tunteja ei tullut kuin 8 tuntia, joten tuntui aivan lepoviikolta. Tällä viikolla tavoitteena on harjoitella noin 15 tuntia ja seuraavalla viikolla 15 - 17 tuntia. Näistä noin 8 - 9 tuntia on tavoitteena viettää pyörän päällä.

Ylämäkiä olen pääasiassa harjoitellut vastusrullilla kotosalla. Eipä niitä ylämäkiä tältä alueelta muutoin löydy. Vaikka kovasti mieli halajaa mäkisiin maastoihin, niin rullaharjoitusten hyviä puolia ovat kuitenkin lajinomaisuus nimenomaan triathlon -pyörällä, lämpötila sisätiloissa on päälle 20 astetta, joten pientä lämpösopeutumista myöskin saadaan aikaan ja rullien yksi hyvä puoli on myös se, että vastus pitää huolen siitä, että jokainen pyöräytys on poljettava, toisin kuin maantiellä, jossa voit antaa pyörän huilata välillä kymmeniäkin metrejä.

Tutut kuviot: Läppäriltä Lanzaroten tai Hawaijin IRONMAN -kisat ja rullat pyörii :)

Perustreenit rullilla on ollut nyt noin 1h - 1,5 h ja perusharjoitus on muodostunut 30 minuutin lämmittelystä ja sen jälkeen joko 3 X 10 minuuttia raskaalla vastuksella (kadenssit noin 50 - 55 kierrosta minuutissa, 10 minuutin palautuksella TAI 30 minuuttia nousevalla vastuksella, siten, että kadenssit ovat olleet ensimmäiset 10 minuuttia noin 70, seuraavat 10 minuuttia noin 60 - 65 ja viimeiset 10 minuuttia noin 55- 60). Ylämäkiosuudet on menty sykkeiden osalta vauhtikestävyyden ala -ja keskialueella. 

Tänään aamutreeninä pyörällä 50 minuuttia, josta 2 X 10 minuuttia loivaa ylämäkeä mallentaen. Illalla vuorossa oli tuttuun tapaan kuntopiiri, jossa tehtiin 5 kierrosta tutuilla liikkeillä (10 liikettä /kierros) ja loppuun viime viikon tapaan uutena tulokkaana seinäistuntaa 2 X 1 minuutti, minuutin palautuksella.

Tästä se treeniviikko taas pärähti käyntiin.
Aamut senkun vähenee kohti Lanzaa ja täytyy sanoa, että kyllä jännittää. On itseasiassa jännittänyt viimeiset pari kuukautta :)

Tsemppiä kaikille lukijoille treeneihin.

p.s. hyödyntäkäähän näitä upeita hiihtokelejä niin kauan kuin voitte. Toimii hyvänä treenimuotona triathlonistille.

Terveisin,

Lasse

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä viimeiseen rutistukseen ja onnea! Olkoon polkusi vammaton ja harjoituksesi mitä tehokkain.

    Toivottavasti jännitys on sitä hyvää, virittävää lajia, eikä sitä missä herää yöllä (omaan huutoonsa :D)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anni!

    Jännitys on toistaiseksi pysynyt positiivisena toimintaan puskevana ja yölliset kylmä-hiki vaihtokylvyt tuskan huutoineen on onneksi vältetty :)

    T: Lasse

    VastaaPoista