Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

maanantai 16. syyskuuta 2013

I´am (almost) back!

Syksy etenee ja olkapää paranee. Näin kai se on tarkoitettukin.

Harjoittelun ja kuntoutuksen puitteissa saavutettu viikon aikana varsinaisia läpimurtoja. Viime viikolla ensimmäiset juoksu askeleet. Vaativat tosin aikamoisen melkoisen henkisen hyppäyksen, että rohkeni ottaa se ensimmäinen askel.
Pari ensimmäistä lenkkiä menin juoksun sijaan enemmänkin kipitys -metodilla. Ja väliin reipasta kävelyä. Jälkihien sijasta pukkasi kunnon ylähartian lihaskireyttä, kun olkapäätä ja lapaa kannattelevat lihakset havaitsivat joutuvansa töihin :)

Mäkitreenejä olen jatkanut edelleen ja tänäänkin kävin juoksemassa ja väliin mäki reippaasti kävellen ylös. Hyviä treenejä, jossa saa sykkeen nousemaan kävellen ylös ja kevyellä hölkällä palautettua sykettä alas.
Vauhtikin on jo viikon aikana lisääntynyt niin, että kun reilu viikko sitten aloitin ensimmäiset hölkät, niin vauhti oli noin 7 min / km. Tänään lenkillä mentiin jo 6 min/km vauhtia ja sykkeet aavistuksen arvioidun aerobisen kynnyksen yläpuolella. Huomaa siis, että hapenotto on päässyt nytkähtämään 6 viikossa melkoisesti.

Paluu baanalle..

Eilen siviilirohkeutta aamun kerättyäni päätin kokeilla pyörälle palaamista. Puolison seikkailukisoista juuri palannut rapainen sotaratsu alle ja baaanalle. Maantiepyörälle ei ole vielä rohkeutta -eikä järkeäkään - nousta, mutta maastopyörän pystympi ajoasento ja mukavasti joustava keula mahdollisti ajamisen. Niinhän siinä meni reilu tunti auringosta ja pyöräilystä nauttien ja tunnelma oli melkoinen.

Olkapää muistutteli ensimmäisillä kilometreillä olemassaolostaan, mutta huomasi ilmeisesti, että turhasta ei kannata marista ja loppulenkki menikin ilman kiputuntemuksia. Myöskään lenkin jälkeen ei tullut oireilua, vaikka kävin illalla vielä 40 minuutin kevyen hölkän päälle. Erittäin hyvältä siis vaikuttaa.


Kesäistä tunnelmaa Lanzalta. Näillä lämpöä hehkuvilla kuvilla täytynee herkutella pimeän ja kylmän talven ajan :)

Ja myös mediaa..

Viime viikolla ollessani työmatkalla puhelin soi ja "langan" toisessa päässä oli TV Neloselle töitä tekevä freelancer -toimittaja, joka oli nähnyt pyöräilyonnettumuutta koskevan jutun Sanomalehti Kalevassa ja halusi minut kertomaan onnettomuudesta myös valtakunnan eetteriin.
Tänään palattiin siis 6 viikon jälkeen tapahtumapaikalle ja laitettiin haastattelu purkkiin. Loppuviikosta pitäisi uutisissa olla juttu, joka käsittelee kännykän käyttöä liikenteessä. Tarkkaa päivää ei ole vielä tiedossa, mutta luultavasti lauantai tai sunnuntai.

Sunnuntaina päästää Maximal -sarjassa allekirjoittaneen projektin kimppuun, kun vuorossa on Ilkka Kovalaisen matka kohti puolimaratonia. Kahtena seuraavana sunnuntaina jännitetään siis Subilla Ilkan edesottamuksia allekirjoittaneen kynsissä :) Kannattaa olla kanavalla.

Kestävyysliikunnan ilosanomaa levittäen..


Huomenna suuntaan nokkani kohti Kuusamoa, jossa olen kaksi päivää valmentamassa yritysasiakkaita kestävyysliikunnan saloihin. Unelmaduunit siis kutsuu ja josko ehtisi käydä heittämässä lenkin Rukan maastoissa.
Opinnot psykologian parissa hoituvat lähiopetuksen sijaan onneksi netin välityksellä, joten ei jää laiskan läksyä loppuviikolle.

Niin, ja "almost" otsikossa viestii siitä, että kohta ollaan kokonaisuudessaan takaisin radalla. Uintikuntoon pääseminen vaatii kuitenkin vielä aktiivista jumppaa olkapään kanssa parisen kuukautta.


Erittäin mukavaa ja liikunnallista viikon alkua kaikille nousukuntoa metsästäville athleeteille. Kuin myös kothleeteille.

T: Lasse

1 kommentti:

  1. Mahtavaa kuulla että kroppa alkaa vertyyn! Just katsoin edellisen jakson Maximalista ja piti kommentoidakkin että asiallista otetta Sampalta ja mikä kannustus! Tommosta sen pitää ollakkin, respect!

    Jään innolla odottaan puolikkaalle valmistautuvaa asiakasta :)

    Terkkuja Etelästä ja hyviä treenejä Lasse!

    VastaaPoista