Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

TV -kuvauksia, kuntoutusta ja opiskeluja

Tänään on allekirjoittaneella jännä päivä. Alkuvuodesta saakka työstämämme sporttiaiheinen TV -sarja pärähtää tänään käyntiin ja on jännä nähdä, miltä valmennusprojektimme näyttää formaattiin leivottuna. Kyseessä on 8-osainen sporttisarja, jossa neljä mukavuuslaaksoon eksynyttä kaveria päättävät laittaa itsensä kuntoon valmentajien avustuksella. 

Sarja starttaa siis tänään ja tulee seuraavana 8:na sunnuntaina SubTV:llä klo 19.30. Sarjan nimi on Maximal ja siitä traileri seuraavassa osoitteessa:


Kuvassa Mikon lopputestien tunnelmissa.

Kuntoutumista

Olkapään kuntoutuminen on sujunut mukavasti. Vaikka eteneminen onkin hidasta, niin parempaan suuntaan ollaan menossa. Viikoittain olen fysioterapiassa saanut hieman haastavampia liikkeitä kotiläksyksi ja takapakkia ei ole tullut.
Passiiviset liikkuvuudet ovat kehittyneet erittäin hyvin ja aktiivisten liikkeiden osalta tullaan hieman perässä. Voimaa ei siis vielä kovin paljon ole ja vastuksena onkin toistaiseksi saanut käyttää omaa raajaa :)

Jalkojen osalta olen edelleen jatkanut kävelylenkkejä sekä tasamaalla pidempinä (1,5 - 2 h) lenkkeinä, että myös mäkitreeneinä. Rinteessä olen huomannut, että jalat ovat sopeutuneet rinnetreeniin hyvin ja olen pystynyt lisäämään myös vauhtia, ilman että käsi kipeytyy. Viimeksi eilen kävin rinteessä ja maksimisykkeeksi kirjattiin 163, joka on hyvä lukema kävelyksi :) 
Myös salitreenit olen ottanut ohjelmaan. Salilla olen pystynyt tekemään sekä jaloille tehtäviä liikkeitä, että myös joitakin keskivartaloliikkeitä. 

Opiskelua

Ensi viikolla aloittelen psykologian opintoja avoimessa yliopistossa täydennellen aiempia psyykkisen valmennuksen opintoja. Syksyn ajalle siis mukavaa tekemistä luvassa treenien vastapainoksi. Lähiopetusta ei ole alkuun kuin kahtena päivänä viikossa, joten treenit saadaan mahtumaan viikkoon varsin mukavasti. 

Mukavia juttuja kuuluu siis arkeen ja innolla kyllä odotan sitä, että pääsen ottamaan ensimmäiset juoksuaskeleet ja uskaltautuu nousta pyörän selkään. Spinning -pyörällä olen pieniä pätkiä salilla ajellutkin, mutta varaaminen ohjaustankoon oikealla kädellä ei vielä oikein onnistu ja sen vuoksi kerrallaan onnistuu ajaa vain muutamia minuutteja.

Tsemppiä lämpimään treenisyksyyn!

T: Lasse2 kommenttia:

 1. Etsiskellessäni kokemuksia liittyen triathlonin täysmatkasta palautumiseen, törmäsin blogiisi. Vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että lisäsin seurantalistalle. Tsemppiä olkapään kuntoutumiseen ja syksyyn muutenkin!

  t.a

  VastaaPoista
 2. Hei Asmo!

  Tervetuloa seuraksemme!
  Koitetaan pitää jatkossakin tekstit kiinnostavana ja ajankohtaisina. Tänään tein ensimmäisen kevyen hölkkälenkin yli kuukauteen, joten jatkossa toivon mukaan enenevässä määrin myös kuntoutuksen lisäksi treenejä :)

  Ja tsemppiä myös Sinulle syksyn harjoitteluun!

  T: Lasse

  VastaaPoista