Ironman Kalmar 2015

Ironman Kalmar 2015

maanantai 7. tammikuuta 2013

Se on asenne kysymys..

Eilisestä maakuntaviestistä palauduttu (ja laskeuduttu maan pinnalle :) ). Tein eilen illalla vielä tunnin rullatreenin, jotta palautuminen hiihdosta nopeutuu ja hermotus jaloissa säilyy. Kierrokset pidin 90 - 100 välissä ja sykkeen peruskunto-alueella.

Palautuneena maanantai aamuun...

Kannatti tehdä palauttava treeni sunnuntai iltana, sillä aamulla kroppa tuntui palautuneelta. Kävin aamusta juoksemassa 47 minuuttia peruskestävyyden ylä-alueella ja vauhtikestävyyden ala-alueella.
Aamun saldona:

Laji: Juoksu
Kesto: 47 minuuttia
Matka: 7.62 km
Keskivauhti: 6:07
Keskisyke: 131
Kalorit: 575 kcal

Illasta asennetta peliin..

Illan treeninä oli joulutauon jälkeen OTC:n triathlon -kuntopiiri. Liikkeet ja toteutustapa sama kuin aiemmin, eli 10 liikettä, työ 30 - 40 sekuntia ja huili noin 20 sekuntia.

Hyvä alkulämmittely alle ja sen jälkeen itse treeniin. Sovimme että teemme 5 kierrosta, eli 50 sarjaa (yleensä salilla tehdään noin 15 - 30 sarjaa). Ensimmäinen kierros meni mukavasti ja luulin, että tämähän vaan kulkee hyvin. Oletus on kaikkien munausten äiti!

Toinen kierros ja johan alkoi tuntumaan. Kun sosiaalinen paine on sopiva, sitä kaivaa energiaa vaikka kuin hapottaa. Varsinkin jalkaliikkeet, kuten kyykky-hypyt oli tänään myrkkyä. Olisikohan eilisella hiihtokilpailulla ollut vaikutusta :)
Vatsarutistuksissa, joissa jalat pidetään 90 asteen kulmassa ja noustaan ylös asti, vetäjämme muisti aina huutaa "pysäytetään ylhäällä. Ja pysyyhän se siellä. Se on ASENNE kysymys".

Neljäs ja viides kierros oli taistelua, mutta selvittiin. Oli muillakin jäänyt kinkku vielä joululta sulattelematta, joten väsymyksen kanssa ei tarvinnut olla yksin. Loppuun vielä hermotusta, eli polvennosto kuopaisut ja kantapää - pakara iskutukset ja loppuvenyttelyt. Treeni oli paketissa.

Treenidata:
Kesto: 1h 13 minuuttia
Keskisyke: 136
Maksimisyke: 169 (= 90 % maksimista eli hapokasta myös numeroiden mukaan)
Kalorit: 950 kcal

Huomenna vielä treenataan ja keskiiviikkona huilataan!

Huomenna olisi tarkoitus tehdä hieman kevyempi treenipäivä, mutta ei raski pitää lepoa, sillä keskiviikkona tulee lähes pakollinen lepo reissun takia. Katsotaan nyt miltä tuntuu. Kroppa kyllä kertoo aamulla mikä on päivän kunto.

Loppuun illan mietelause:
"vain niin korkealle kuin kurotan voin kasvaa, vain niin kauas kuin etsin voin kulkea, vain niin syvälle kuin katson voin nähdä, vain niin paljon kuin unelmoin voin olla." - Karen Ravn

Tsemppiä alkaneeseen treeniviikkoon,

T: Lasse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti